Özel tiyatroların sanatsal üretimini zenginleştirirken ekonomik, sosyal ve hukuki açıdan güçlenmesi ve sürdürülebilir hale gelmesi için çalışan, İstanbul’un 2 yakasından 70 tiyatronun ortağı olduğu Tiyatro Kooperatifi, 13 Nisan 2022’de 3. Olağan Genel Kurul’unu gerçekleştirdi; önümüzdeki yıl boyunca gönüllülük esasıyla çalışacak yeni Yönetim Kurulu’nu belirledi.
Sosyal kooperatifçiliğin ilkelerine uygun olarak tüm ortakların eşit oy hakkına sahip olduğu seçimde Yeşim Özsoy Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken; Yönetim Kurulu Üyeleri Ersin Umut Güler, Hakan Silahsızoğlu, Mert Fırat, Muharrem Uğurlu, Vildan Güleç ve Volkan Yosunlu olarak belirlendi.

Tiyatro Kooperatifi ortaklarından DasDas ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, kooperatifin kuruluş aşamasından bu yana Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev alan Iraz Yöntem, 2.Dönem Faaliyet Raporu’nu ortaklarla paylaştı. Önümüzdeki süreçte de özel tiyatroların çalışma koşullarının ve ihtiyaçlarının gözetildiği yeni bir yasal statü oluşturulması hedefiyle gönüllü çalışmalarına devam edeceğini belirten Yöntem, dayanışmanın bir parçası olan tüm tiyatro temsilcilerine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
Mayıs 2018’de 13 özel tiyatronun girişimiyle çalışmalarına başlayan ve bugün İstanbul’da 70 tiyatronun dahil olduğu büyük ve güçlü bir yapı olarak yola devam eden Tiyatro Kooperatifi’nde 2 dönem başkan yardımcılığı yapan ve 3. dönemde başkanlık görevini devralan Yeşim Özsoy ise, “Tiyatro alanının hukuki ve ekonomik sorunları ancak temelden çözüldüğü sürece sürdürülebilir bir çalışma zemini oluşturabileceğimizin bilinciyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Pandemi sürecinin etkileri ve mevcut ekonomik koşullar sebebiyle yaşam savaşı verdiğimiz bu dönemde, somut bir değişim için bir arada hareket etmemiz elzem.” ifadelerini kullandı.













