MAGAZİNManşet

Murat Yeter’den Kasımpaşa’dan Houston’a uzanan bir başyapıt: FOLK

Türkiye’nin en üretken ve dahi aranjörler, besteci ve davulcu Murat Yeter müzik tarihimize altın harflerle yazılacak, arşiv niteliğindeki dev projesi “FOLK” ile ezber bozuyor! Sony Music Türkiye etiketiyle yayınlanan albüm, Anadolu’nun köklü mirasını modern prodüksiyonun zirvesine taşıyor.

KUPAYI KALDIRACAK KADRO! TÜRKİYE’NİN DEV SESLERİ MURAT YETER’İN “MİLLİ KADROSUNDA” BİR ARADA! MÜZİK DÜNYASININ “MİLLİ TAKIMI” KURULDU

Müzik dünyasında uzun süredir büyük bir merakla beklenen projede, adeta bir “Şampiyonlar Ligi” kadrosu bir araya geldi. Pop müziğin ikonik ismi Kenan Doğulu’nun enerjik “Halay” yorumuyla fitili ateşlenen albüm; Serkan Kaya’nın “Bekar Gezelim” ve “Eklemedir Koca Konak”, Sidenur Töre’’nin Filistin’de başlayan hikayesiyle acıdan alan sesiyle “Aman Doktor”, Rubato’nun “İki Keklik”, Mahmut Tuncer’in “Mış Mış” ve Tuğçe Kandemir’’in yüreklere dokunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriye’nin Arap Ali Ağıtı olan “Mağusa Limanı” yorumlarıyla dinleyicinin kalbini fethetmişti.

Şimdi ise bu dev yapbozun eksik parçaları tamamlandı ve albümün bir diğer bölümü dinleyiciyle buluştu!

Yeni seçkide; Türk müziğinin divası Candan Erçetin; Ankara havası “Bahçenizde Gül Var Mı”, balkan yorumu ve kadife sesiyle Emre Altuğ; Kolbastı yani “Dere Boyu Kavaklar”, güçlü yorumuyla, Türkülerin kız kardeşi Zara “Garip Bir Kuştu Gönlüm” ve usta oyuncu Oktay Kaynarca ise efsanevi “Gesi Bağları” türküsüyle projeye damgasını vuruyor.

İlgili Mesajlar

1 of 4.183