İBB Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbulkart ve Sudan ile yapılan Adaptif Trafik Kontrol (ATAK) Sistemi kurulması anlaşması hakkında önemli detaylar paylaştı.
İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Sudan Hartum Kenti Akıllı Ulaşım Sistemleri Pilot Projesi” şerefine düzenlenen imza töreninde oldukça önemli açıklamalar yaptı. ATAK sisteminin yurt dışına ihraç edilmeye başlandığını belirten Uysal, bu tür anlaşmaların devamının geleceğini belirtti. İstanbulkart ile de ilgili önemli bilgiler veren Uysal, 30 milyon İstanbulkart’ın çok yakında Türkiyekart olacağını ve tüm Türkiye’de kullanılabileceğini belirtti.
Akıllı şehircilik konusunda önemli atılımlar yapılacağını belirten İBB başkanı, şu şekilde konuştu: “Elektronik bilet sistemi, ilk defa sayın cumhurbaşkanımız büyükşehir belediye başkanı olduğu dönemde başlatıldı. O süreçten sonra İstanbulkart haline dönüştü. İstanbulkart bakanlıkla, bankalarla yapılan protokolle ‘Türkiyekart’ hâline dönüşüyor. Bu da dünyada bir ilk.”













