MEKAN

Dünyaca ünlü kahve markası %Arabica Türkiye’ye geliyor

Japonya’dan Amerika’ya, Tayvan’dan Ürdün’e, Birleşik Krallık’tan Katar’a yüzlerce mağaza ile kahve deneyimini mükemmelleştiren %Arabica, Bağdat Caddesi’ndeki ilk mağazası ile Türkiye’ye geliyor.

Eylül 2014’te Japonya’nın Kyoto kentinde ilk mağazasını açan ve son 10 yılda dünyanın dört bir yanına yeni dalga kahve deneyimini götüren %Arabica, Bağdat Caddesi’ndeki yeni mağazasıyla Türkiye’ye geliyor. Yaklaşık 2 milyon dolarlık bir yatırım bütçesiyle Türkiye’deki ilk mağazasını açan %Arabica’nın bu yeni pazar deneyimindeki ortağı ise Bean Alive şirketi oldu. 2025 sonuna kadar Türkiye genelinde 10 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini belirten Bean Alive kurucu ortağı Evren Bingöl, kahve tutkunlarına uçtan uca yeni bir deneyim yaşatmayı hedeflediklerini belirtiyor.

Kahvenin kültürümüzün bir parçası olduğunu ve zaman içerisinde gelişerek, yenilenerek günlük hayatın vazgeçilmezi haline geldiğini belirten Bingöl %Arabica ile Türkiye’ye kahve tüketiminde yeni bir soluk getireceklerine inandıklarını vurguluyor. Bingöl “ 3. dalga kahvecilerin sunduğu kahve deneyimini, 2. dalga kahvecilerin işletme mantığı ile kitlesel pazara ulaştıran bir markayı Türkiye’ye getirmek bizim için gurur verici. Başlangıç olarak İstanbul’da Bağdat Caddesi’nde ilk mağazamızı açacağız. En kısa zamanda Avrupa Yakası’nda ve birçok farklı noktada yer alacağız. Sadece içecek grubuyla değil, yiyecek alternatifleri ile de dikkat çekeceğiz” açıklamasında bulundu.

İlgili Mesajlar

Daha Fazla Yükle Yükleniyor...Başka gönderi yok.