Bu sene; Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılı olması sebebiyle ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir!” sözünden ilhamla; Özgürlük Senin Karakterindir! temasıyla yola çıkan festival ON BEŞİNCİ kez yine çarpıcı sergiler, çeşitli etkinlikler, söyleşiler, konferans ve Arbil Çelen Yuca’dan dünya standartlarında bir performans ile dolu dolu geçerek sona erdi.
Festivalin bu seneki temasına özel olarak şeref konukları, ana mekân sponsoru Pera Palace Hotel’de gerçekleşen sergide Yalçın Karayağız imzalı “Nazım Hikmet” ve Istanbul Concept Gallery’deki sergide ise Yonca Saraçoğlu’nun yorumu ile “Bir Başka Nazım Hikmet” eserleri idi. Her iki eser de Merey Koleksiyonu’ndan getirtilerek izleyiciyle buluştu.

İstanbul’dan dünyaya sanat aracılığıyla iyiliği gösteren, iyilerin bilinirliğini yayan İstanbul’un Kültür, Sanat, Tasarım ve Yaşam Festivali 360 Dereceden Aşk || Love360Fest onlarca kültür-sanat-tasarım profesyonelinin, yüze yakın sanatçının ve eserin, pek çok kurum ve STK’nın katılımıyla, Istanbul Concept organizasyonunda bu sene on beşinci kez gerçekleşti. 2023 teması Özgürlük Senin Karakterindir! ile küratörlüğünü fikir annesi Işık Gençoğlu’nun yürüttüğü festivalin, 8 Şubat’tan bu yana üç farklı alanda sergileri, düzenlediği etkinlikleri, O Her Yerde Sohbetleri ve Aşkı Konuşanlar Konferansı da dahil olmak her bacağında “özgürlük” kavramı farklı açılardan işlendi. Aynı zamanda ülkemizi yasa boğan büyük deprem felaketinin ardından sergilere paralel planlanmış etkinlikler bölgeye fayda sağlayacak şekle dönüştürülerek bu toprakların kadim geleneklerinin beslediği toplumsal dayanışma ve birlik-beraberlik duygularını perçinleyen çalışmalar başlatıldı; her etkinlikte afetzedelere yönelik fayda yaratan eylemler gerçekleştirildi. Festival; başlattığı UNUTMAMA HAREKETİ ile yaşamı değişen milyonlarca insana sanat ve ilham aracılığı ile destek olmaya devam ediyor. On beşinci kez final yapan festival, evrensel AŞK’a inananların sanat ve ilham çemberinde buluşmasını 365 güne yaymak niyeti ile çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca organizasyon sahibi olan Istanbul Concept Cumhuriyetimizin 100.yılı şerefine farklı sanat projelerine de devam edecek.