Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın 2004 yılında İstanbul’da kurulan İpek Kıraç Öğrenim Birimi 15. yaşını çocukları, gönüllüleri, bağışçıları ve eğitime gönül veren dostları ile birlikte coşkuyla kutladı.
İpek Kıraç Öğrenim Birimi’nde 7 Nisan 2019 Pazar günü saat 15.00’ te düzenlenen 15. yaş kutlamasına Onursal Başkanımız Suna Kıraç’ın eşi ve Mütevelli Heyeti Üyesi İnan Kıraç, Mütevelli Heyeti Üyesi ve 15 Yıllık TEGV Gönüllüsü Emine Çakıroğlu, Mütevelli Heyeti Üyesi Huriye Öğücü ve eşi Aydın Öğücü ile kızları, Uluslararası Danışman, Yazar, Eğitimci ve Koç Şaban Kızıldağ ile birlikte TEGV çalışanları, gönüllüleri ile çok sayıda çocuk katılım gösterdi.
İpek Kıraç Öğrenim Birimi 15. yıl kutlaması, 50 kişilik bir çocuk grubundan oluşan koronun, neşeli sesleri ile başladı. Mini konserin ardından Birim Yöneticisi Filiz Şen Erdoğan açılış konuşması ile gelenleri selamladı. Filiz Şen Erdoğan, Van’da başlayıp, İpek Kıraç Öğrenim Birimi Yöneticiliğine uzanan TEGV hikayesini anlattığı konuşmasını; “Tekrar dünyaya gelsem yine bu işi yaparım. İpek Kıraç’ın 15. Yılı’nı yaşıyor olmak çok gurur verici. Hepinizin desteğine, emeğine, gönlünüze sağlık. İyi ki varsınız. Cumhuriyet’in temel ilke ve değerlerine bağlı, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, farklı inançlara saygılı, insan ilişkilerinde; cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen bireylerin yetişmesine hep birlikte katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” sözleriyle tamamladı.
Filiz Şen Erdoğan mikrofonu Mütevelli Heyeti Üyesi İnan Kıraç’a devretti. İnan Kıraç ise 15 yılı geride bırakmanın yaşattığı gururu şu sözlerle dile getirdi: “ Bu devrin en mühim konularından biri gençliği yetiştirmek. Gençliği yetiştirdiğimiz takdirde onların dünyası başka ve daha güzel olacak. Onların dünyası yeni teknolojilerle daha hızlı olacak. Sizlerin pek çok kolaylıkların olduğu bir eğitim sisteminde yetişiyor olmanız beni çok mutlu ediyor. O nedenle 15. Yıl nedeniyle aranızda olduğum için çok mutluyum. Daha nice senelere.”
15. yıl Kutlamaları, Mütevelli Heyeti Üyesi ve 15 yıldır İpek Kıraç Öğrenim Birimi Gönüllüsü olarak da etkinlikler yer alan Huriye Öğücü ve Emine Çakıroğlu’nun konuşmaları ile devam etti.
Huriye Öğücü yaşadığı mutluluğu “Suna Hanım, idealleriniz ideallerimiz… Bazı insanlar ileri görüşlüdür, duyarlıdır. İçiniz ferah olsun, idealiniz hepimizin ömründen uzun. Elden ele, gönülden gönüle hep var olacak. Bana gurur veren, huzur veren, mutluluk veren bu yolda; ömrümce, gönlümle çalışacağıma söz veriyorum. İpek Kıraç Öğrenim Birimi, daha nice 15 yıllara kanat çırpacak.” şeklinde ifade etti.



















