Rusya-Ukrayna savaşı 26’ncı gününde… Bölgeden kritik haberler gelmeye devam ederken, Rusya Savunma Bakanlığı, Ukraynalı yetkililere çağrı yaparak Mariupol şehrini 21 Mart 05.00’a kadar teslim etmelerini istedi. Ukrayna’dan Rusya’nın bu ültimatomuna cevap geldi. Sumy’den ise son derece korkutucu bir haber geldi. Kentteki kimyasal tesisinde amonyak sızıntısı bildirildi.
Ukrayna’dan Rusya’nın bu ültimatomuna cevap geldi. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Iryna Vereshchuk teslim olmanın söz konusu olmayacağını belirterek bu teklifi reddetti.
Ukrainska Pravda’ya konuşan Vereshchuk konu hakkında şu ifadeleri kullandı;
‘Teslim olmaktan, silah bırakmaktan söz edilemez. Bu konuda Rus tarafını zaten bilgilendirdik. 8 sayfa mektupla vakit kaybetmek yerine, bir insani koridor açmanız yeterli.’













