Çekimleri ve yapımcılığı Wediacorp’un yaptığı, moda dünyasının iki önemli ismi Uğurkan Erez ve Erol Albayrak’ın moderatörlüğünü yaptığı “Şimdi Konuşmak Moda” bu hafta genç modacı Oktay Seven’i ağırlıyor.
İskenderun’dan İstanbul’a uzanan cesaret dolu yolculuğu, modaya olan tutkusu ve kendi tarzını oluşturma hikâyesiyle dikkat çeken Oktay Seven, öğretmeninin “İstanbul’a git, moda tasarımcısı ol” sözlerinin ardından hayatını değiştiren kararı nasıl aldığını anlattı.
16 yıldır podyumların ve sahnelerin merkezinde yer alan Seven, moda dünyasında önemli isimlerle çalışma fırsatı bulduğu için kendisini şanslı hissettiğini ifade ederken, bugün geldiği noktaya zorlu mücadelelerden geçerek ulaştığını söyledi.
“Kendi tırnaklarımla buraya geldim”
Moda dünyasındaki yolculuğunun kolay olmadığını anlatan Oktay Seven, çocukluk hayallerinin bugün gerçeğe dönüştüğünü belirtti. Küçük yaşlarda hayranlık duyduğu isimlerle bugün aynı projelerde yer aldığını söyleyen Seven, “çok fakir bir çocukluktan sonra kendi tırnaklarımla buraya geldim” sözleriyle başarı hikâyesinin arkasındaki emeği anlattı.
Cemil İpekçi’nin yanında staj yaptığı dönemi kariyerinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Seven, ardından farklı tekstil firmalarında çalışarak sektörün tüm detaylarını öğrendiğini dile getirdi.
“Çocukluğum depremle son buldu”
İskenderun depreminde ailesinin yaşadığı zorlu süreci de paylaşan Oktay Seven, hayatın bir gecede nasıl değişebildiğini anlattı. Depremin çocukluğunda derin bir iz bıraktığını söyleyen genç modacı, “çocukluğum depremle son buldu” diyerek yaşadığı duygusal dönemi aktardı.
Modada ezberleri bozan bakış açısı
Tasarımlarında klişelerden uzak durduğunu ve kendine özgü bir çizgisi olduğunu vurgulayan Seven, moda anlayışını şu sözlerle anlattı; “Ruha elbise giydirilebilir mi, yoksa kıyafet sadece beden için mi tasarlanır?”
“Kadını her zaman dişi görmek isterim”
Moda dünyasının geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Oktay Seven, 2027 modasının kişilerin kendisi olmasına odaklanacağını ifade etti. “İnsanlar artık kendilerini nasıl huzurlu ve mutlu hissedecekse öyle kombinler giymeli” diyen Seven, kadın stiline bakışını da paylaştı: “Kadını her zaman dişi olarak görmek isterim.
“Nebahat Çehre çok şık giyiniyor”
Kadınların gardırobunda bulunmaması gereken parçalar, geçmişin modası, 2000’li yılların stilleri ve geleceğin trendleri üzerine de değerlendirmelerde bulunan Seven, beğendiği stil sahibi isimlerden birinin Nebahat Çehre olduğunu belirterek, “Nebahat Çehre çok şık giyiniyor” dedi. Türk kadınlarının moda zevkini beğendiğini ifade eden genç modacı, geçmiş dönem parçalarının yeniden değer kazandığını ve kendi gardırobunda yıllar önce aldığı kıyafetleri hâlâ kullandığını söyledi.












