Artİstanbul Feshane, dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Tate’in koleksiyonuna ev sahipliği yapan “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” sergisini ziyarete açtı!

İBB Kültür ve İBB Miras’ın katkılarıyla gerçekleştirilen serginin açılış daveti 21 Ocak Pazar akşamı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo, Tate Direktörü Dr. Maria Balshaw ve Tate Uluslararası İlişkileri Direktörü Neil McConnen’in de aralarında bulunduğu sanat, siyaset, iş ve medya dünyasından çok sayıda ismin katılımıyla gerçekleşti.

İBB’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, 21 ülkeden 57 sanatçının 95 eserinin yer aldığı sergi, Türkiye’de yerel kamu yönetimi nezdinde hayata geçirilen bu çaptaki ilk ve en büyük uluslararası sergi olma özelliğini taşıyor. “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” sergisi, 19 Mayıs’a kadar İstanbul’un kamusal alandaki en büyük kültür ve sanat mekânı Artİstanbul Feshane’de ziyaret edilebilir.

“The Dynamic Eye: Beyond Op and Kinetic Art” / “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” sergisi, aralarında Alexander Calder, Frank Stella, Victor Vasarely, Lygia Clark, Liliane Lijn, Julio LeParc, Jesus Rafael Soto, Kenneth Noland, Helio Oiticica gibi sanatçılarında bulunduğu çok disiplinli özel bir seçkiyi Artİstanbul Feshane’ye taşıyor. 21 ülkeden 57 sanatçının 95 eserinin yer aldığı serginin küratörlüğünü, Londra’daki dünyaca ünlü sanat müzesi Tate Modern’in Sergiler ve Uluslararası Sanat Küratörü Valentina Ravaglia üstleniyor.

Optik ve kinetik sanatı küresel bir perspektifle yeniden ele alan ve bu akımlarla yakından ilişkili sanatçıların yanı sıra modernist öncülleri ve çağdaş sanatçıları da bir araya getiren “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” sergisi, 20. yüzyıl sanatına bir yolculuk niteliği taşıyor. Daha önce Portekiz’in Porto şehrinde Atkinson Müzesi’nde ve Çin’in Şangay şehrinde Pudong Sanat Müzesi’nde sergilenen “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde”, şimdi de Artİstanbul Feshane’de sanatseverlerle buluşuyor.
