Tuğçe Tatari’nin çocuklara yönelik kaleme aldığı, Aysun Altındağ’ın resimlediği; Biri ve Diğeri, Benim Yeşil Gezegenim, Gerçekten Eşit miyiz?, Savaş’ın Barış Hali ve Nedir Birbirimizden Farkımız? isimli kitaplardan oluşan, Literatür Çocuk Yayınevi tarafından yayımlanan bu özel dizi, kitapsever çocuklarla buluşuyor. Beş kitaptan oluşan dizi, yeni neslin empati kurma yeteneğini geliştirmeyi, açık fikirli ve topluma duyarlı birer insan olmasını hedefliyor ve okumayı yeni öğrenen çocuklara bu maceralarında eşlik ediyor.
Bu dünya koşullarında yaşamın gerçek yüzü ile çocukları kaldırabilecekleri düzeyde temas ettirmeyi amaçlayan bu dizide mülteci meselesi, kadın erkek eşitliği, iklim krizi, fırsat eşitsizliği ve barış savunuculuğu temalarını içeren kitaplar yer alıyor. Kitaplar sadece çocukları değil, çocuklarla beraber okuyan ebeveynleri de hedefliyor.
Tuğçe Tatari, çocuklara ve bilinçli bir nesil yetiştirmek isteyen ebeveynlere hitap eden yeni kitap dizisi ile ilgili olarak “Altı yaşında bir oğlum var. Ona taşıyabileceği haliyle dünyayı, ülkesini, hayatta karşılaşabileceği sorunları anlatma, bu konular karşısında onu bilinçlendirmeyi hedeflerken aslında yazarlık alanında yeni bir yolculuğa çıktığımı fark ettim. Önce kendi çocuğum için sonra da benim gibi olan tüm anne babaların çocukları için toplumsal olayları içeren çok önemli olduğunu düşündüğüm beş konuyu ele aldım. Mülteci çocuk olmaktan kadın erkek eşitliğine, iklim krizinden fırsat eşitsizliğine ve barış savunuculuğuna kadar farklı konuları kaleme aldım. Dönüşüm önce evde aile ile başlar şiarından yola çıkarak yetişkinleri özeleştiriye davet ederken çocuklara da konular özelinde bilinçlenme, sorgulama, düşünme alışkanlığı kazandırmayı hedefledim” dedi.
Konu aldığı zorlu temalarla dikkat çeken beş kitaplık dizi Literatür Çocuk Yayınları etiketiyle tüm kitapçılarda yerini aldı.