MAGAZİN

Öykü Dörter’in ilk albümü yayımda

Bağımsız müziğin yükselen yıldızı Öykü Dörter, 9 şarkılık “SENDEN ÖNCE BEN KİMDİM” isimli kariyerinin ilk albümünü dinleyicilerle buluşturdu.

Alternatif pop, R&B ve rock genre’larını modern bir potada eriten albüm, ayrılığın ardından gelen o tanıdık ama sarsıcı soruyu merkeze alıyor: Ayrılıktan sonra kendimi nerede bırakmıştım? Doğu ve Batı motiflerinin iç içe geçtiği albümde, sanatçının güçlü vokalleri dramatik ve katmanlı soundlarla destekleniyor.

İyileşme Yolculuğu!

Öykü Dörter, kariyerinin ilk albümü ile ilgili duygularını şu sözlerle ifade ediyor: ‘’Bu albüm benim için bir ayrılık hikayesiyle başladı ama yazma sürecinde fark ettim ki asıl kavga kendimleymiş. Yaşadığım buhranı ve hikayeleri filtresizce anlatmak isterken, aslında bu sürecin öz sevgiye ve kendi değerimi anlamaya çıkan bir iyileşme yolculuğu olduğunu gördüm. Müziğimde kendime hiçbir sınır koymadım; şarkı o an neyi istiyorsa, hangi duyguyu çağırıyorsa onun üzerine gittim. Müziğin birçok türünü dinlenir mi kaygısı gütmeden özgürlükle kullandım. Tamamen bağımsız bir sanatçı olarak, kendi kurallarımla ve kendi hikayemi eğip bükmeden var olabildiğim, her şarkıda kendimi yeniden kurduğum bir albüm oldu bu. Bir kişiye bile dokunursa ne mutlu bana.”

Bir Dönüşümün Hikayesi: MUTLU SON

Masallardaki o alışılmış sonlara bir meydan okuma şarkısı olan albümün odak şarkısı “MUTLU SON”, hayatta her şeyin toz pembe bitmediğini, o kızgınlığın ve hesaplaşmanın bizi bambaşka bir yere dönüştürdüğünü anlatıyor. Söz ve bestesi Öykü Dörter ile Özgürcan Dursun imzası taşıyan şarkının prodüktör koltuğunda BHAN ve Öykü Dörter oturuyor.

Tepkiniz nedir?

İlgili Mesajlar

1 of 3.486