Sezon başından bu yana Zorlu Performans Merkezi’nde çocuklarla buluşan Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun “Kibritçi Kız Müzikali”, gelen yoğun talep nedeniyle Mayıs sonuna kadar gösterimlerine devam ediyor. Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Kibritçi Kız Müzikali ile Mayıs ayında toplam 8 kez daha minik izleyicilerle buluşacak. “Kibritçi Kız Müzikali” 4, 10, 11, 17, 18, 24, 25 ve 31 Mayıs 2014 tarihlerinde saat 12:00’de Zorlu Center PSM’de izlenebilir.
Çocuklara tiyatroyu tanıtmak ve sevdirmek amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi olarak 2003 yılında Mehmet Zorlu Vakfı tarafından kurulan Zorlu Çocuk Tiyatrosu, kurulduğu
yıldan bu yana Türkiye’nin pek çok kentini ziyaret ediyor. Tiyatro, genç ve dinamik ekibi ve ünlü konuk oyuncuları ile sahneye koyduğu oyunu “Kibritçi Kız Müzikali”ni İstanbul’da
Zorlu Center PSM’de sahneliyor.
Hans Christian Andersen’in aynı adlı masalından sahneye uyarlanan müzikal, 19. yüzyılda sokaklarda akordeon çalıp şarkı söyleyerek kibrit satan bir kızın hikâyesini anlatıyor. Alışılmışın dışında mutlu son ile biten “Kibritçi Kız Müzikali”ni izleyen çocuklar, dans, müzik, mim ve resim sanatlarını eğlenerek öğreniyorlar.













