DAVET

Güven Kıraç’ın üçüncü resim sergisi Distopya açıldı

Sanatçı Güven Kıraç’ın üçüncü kişisel resim sergisi Distopya, Bodrum Marina Yacht Club bünyesinde yer alan meRQez Art Alternatif Sanat Mekânı’nda ziyarete açıldı.

Haldun Dormen, Ali Poyrazoğlu, Ayşe Arman-Ömer Dormen, Başak-Kaan Çakır, Ayşe Kökçü-Gökhan Mete, Mustafa Aksoy, Füsun Serim, Erdoğan Bolol, Nazan-Koral Karsan, Güneş Berberoğlu, Burcu Yavuz, Deniz Altaş, Arzu Göknar Selçuk Büyükbayrak ile Hayriye-Şenkar Öztüzün gibi isimlerin katılımıyla gerçekleşen açılışta, Kıraç’ın art brut (ham sanat) anlayışıyla çalıştığı 20’den fazla akrilik eser sanatseverlerle buluştu. Eserlerinde distopya ve toplum yorumunu sanatseverlerle paylaşan usta sanatçı her şeyin, her yerin bir çıkışı olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Ben her resim yapışımda, yaparken zamanın dışına çıktım, hem de kaç kez…” Kıraç’ın; olumsuz bir geleceğin, kötü bir hayatın ifadesi için kullanılan Yunanca kökenli “distopya” sözcüğünü tablolarına resmettiği yeni sergisi, 7 Eylül 2021 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Ayşe Arman, Haldun Dormen, Güven Kıraç

Oyuncu kimliğinin yanı sıra şiir ve resim çalışmalarıyla da tanınan Güven Kıraç’ın üçüncü kişisel resim sergisi Distopya, 21 Ağustos 2021 Cumartesi akşamı Bodrum’daki meRQez Art Alternatif Sanat Mekânı’nda ziyarete açıldı.

Banu Zeytinoglu – Mustafa Aksoy

Eski Yunanca’da “kötü” ve “yer” anlamına gelen “dis” ve “topya” hecelerinden oluşan “distopya” sözcüğünü resmettiği tabloların yer aldığı sergisinde Güven Kıraç; maruz kalınan, sıkıştıran, kişiye çaresiz hissettiren, hayatı daraltan, baskılayan şeylerin, durumların ve hislerin tümünü resimlerinde ifade ediyor. Kıraç, art brut (ham sanat) çizgisinde ilerleyen eserlerinde ironik mizahı, özgün ve hisli anlatımıyla distopyanın tüm çağrışımlarının yanında geçmişe duyduğu özlemi de yansıtıyor. Sanatçı, yaşadığımız süreç tüm ütopyalarımızı yıkarken hâlâ ümit vadeden atlıkarıncayla izleyiciyi gülümsetmeyi de başarıyor. Distopya’da, devrik yerleştirilmiş yapılar ve değişken muhitlerde dolanan tepetaklak figürler ise birer kaçış rampası oluşturuyor.

Ali Poyrazoğlu, Haldun Dormen

İlgili Mesajlar

1 of 457