KÜLTÜR-SANAT

Farklı Coğrafyalardan Gerçek Suistimal Hikâyeleri…

Ödüllü oyuncu Özge Arslan’ın farklı coğrafyalardan gerçek hikâyelerle tarih boyunca kadınların maruz kaldığı suiistimalleri sahneye taşıyan “Nokta” oyunu, 14, 15 ve 28 Şubat’ta Baba Sahne’de seyirciyle buluşuyor! Arslan’ın yazıp yönettiği ve kadim hikâyelerin taşıyıcısı Karadenizli bilge Nokta Ana’ya hayat verdiği tek kişilik “Nokta”, güçlü anlatı dilinin yanı sıra etkileyici sahne tasarımıyla da dikkat çekiyor. Baba Sahne prodüksiyonu “Nokta” için biletler babasahne.com’da ve gişede!

“Bernarda” oyunuyla çok sayıda ödüle layık görülen Özge Arslan’ın kaleme aldığı, yönettiği ve rol aldığı “Nokta”, Karadenizli bilge bir kadın olan Nokta Ana’nın anlatıcılığında ilerliyor. Oyun kimi zaman bedeni, kimi zaman sanatı istismar edilen; töreler, yasalar ve bazen de teknoloji tarafından suiistimale uğrayan kadınların hikâyelerini anlatıyor. Kadınların yaşadıklarından yola çıkarak planlı ve sistemli bir suiistimalin mağdur ettiği insanların, hayvanların, doğanın ve evrenin hikâyesini sahneye taşıyan “Nokta” oyunu farklı coğrafyalara ve tarihin farklı dönemlerine uzanıyor.

Özge Arslan’ın aynı zamanda oyun müziklerinin tasarımını ve bestelerini yaptığı “Nokta” oyununun dramaturjisi Caner Güler’in; koreografisi Ferhat Güneş’in; dekor ve ışık tasarımı Kerem Çetinel’in; kostüm tasarımı ünlü modacı Özgür Masur’un, afiş tasarımı ise Murat Acar’ın imzasını taşıyor.

İlgili Mesajlar

1 of 872