Sanatçı Durmuş Bahar; masallardan, mitlerden ve rüyalardan esinlenerek yarattığı gerçeküstü dünyasıyla sanatseverleri büyülü bir yolculuğa çıkarttı. Küratörlüğünü Zeynep Öztürk’ün üstlendiği ‘Bulutlarda Gezinti’ isimli ilk kişisel sergisi ile DG Art Project’te sanatseverlerle buluşan Bahar, dijital ortamda ürettiği görselleri ve imgeleri, ‘Kolaj tekniği’ ile bir araya getiriyor.
Durmuş Bahar eserlerinde büyülü gerçeklik atmosferini oluşturabilmek için masallardan, mitlerden, rüyalardan, fantastik karakterlerden yararlanırken izleyiciyi gerçeklikle hayal gücü arasında bir yolculuğa çıkarıyor. Sanatçının eserlerinde kullandığı bulut, karga, ağaç, göz, merdiven, pencere ve kırmızı kumaş gibi her imgenin onun dünyasında bir karşılığı var.
Sergide yer alan, soyut kavramlarla zamansızlığın üzerine kurgulanan bu eserleri “Dijital baskı tekniği” ile oluşturulan “Unique fine art print” eserler olarak görebileceğiniz gibi, GIF video animasyonları ve AI destekli hibrit üretimli videolar olarak da izleyebileceksiniz. Küratörlüğünü Zeynep Öztürk’ün üstlendiği ‘Bulutlarda Gezinti’ isimli sergi, 13 Ocak 2025 tarihine kadar DG Art Project’te ziyaret edilebilir.
Durmuş Bahar Hakkında
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede “Teknolojik Gelişmeye Paralel Olarak Duvar Resmi Tekniklerinin Eğitimi” başlıklı tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2009 yılından sonra sayısal ortamda eserler üretmeye başlayan sanatçının İsveç Kraliyet Ailesi, Mustafa Taviloğlu, Erol Tabanca, Kezban Arca Batıbeki, Ata Holding, Elgiz Müzesi ve Bilfen Sanat Koleksiyonu gibi koleksiyonlarda eserleri yer almaktadır. Bahar, 2024 yılında resim dalında “Yılın Mimar Sinan’ı Ödülü”ne layık görülmüştür. Birçok karma sergiye katılan sanatçının ‘Bulutlarda Gezinti’ isimli ilk kişisel sergisi; dijital ortamda ürettiği görselleri ve imgeleri, ‘Kolaj tekniği’ ile bir araya getirdiği gerçeküstü hikâyelerden oluşmaktadır.