Türk Çağdaş Resim sanatının önemli isimlerinden Devrim Erbil’in eserlerini içeren “Yatay Derinlik” sergisi, MAJİ Art Gallery’de büyük ilgi görmüştü. Sergi şimdi, Prof. Dr. Uğur Batı’nın yazdığı kitap olarak sanat dünyasında yerini aldı. Kitabın lansmanı, MAJİ Art Gallery sahibi Gaye Donay’ın önderliğinde ve Çiğdem Sabancı’nın katkılarıyla Titanic Luxury Collection Bodrum Hotel’de gerçekleştirildi. Etkinlikte, Tamer Levent, Seray Sever, Nilüfer Aladdinoğlu, Meri Maliki, Nezihe Kılıç, Sevgi İsfendiyaroğlu, Gaye Sökmen, Sevda Akgün, Ahmet ve Sevtap Dördüncü gibi isimler katıldı.
MAJİ Art Gallery sahibi Gaye Donay, lansmanda yaptığı konuşmada, “İş hayatında sanata adadığı son 9 yılı geride bıraktığını belirterek; 28 kişisel sergi, 86 televizyon programı, 54 sanat semineri, birçok sanat çalıştayı ve uluslararası 11 sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdim. Ancak bir kitap çıkarmak bambaşka bir deneyim. Devrim Erbil’in sanatının ötesine, içsel dünyasına doğru bir yolculuğa çıkacağız. Yatay Derinlik kitabı. Devrim Erbil’in, yalnızca eserlerini değil, Aynı zamanda onun sanata bakışını, yaşadığı dönüm noktalarını ve yaratma sürecinde karşılaştığı zorlukları bizlerle paylaşıyor. Devrim Erbil’in ‘Yatay Derinlik’ kitabını oluşturmak benim için büyük bir gurur kaynağı. Sanat dünyasında derin izler bırakan devlet sanatçımız Devrim Erbil’in, Prof. Dr. Uğur Batı’nın kalemiyle hayat bulan ‘Yatay Derinlik’ kitabı, Erbil’in eserlerinin ötesinde, onun içsel dünyasına dair derin bir yolculuk sunuyor. Kitap, sadece Erbil’in sanata bakış açısını ve dönüm noktalarını değil, aynı zamanda onu insan olarak daha yakından tanımamıza da olanak tanıyor” dedi.
Sanatçı Devrim Erbil, konuşmasında, “Sanatın Türkiye’nin dört bir yanına yayılmasını, gençlerin daha duyarlı ve zarif olmalarını hayal ettim. Sanatın, ülkemizde kötü olayları önleyebilecek en önemli güç olduğuna inanıyorum. Ülkeler arası ilişkilerde ve insanlığa düşmanlıkta, sanatın zarafeti ve duyarlılığı ön planda tutarak bu olumsuzlukların üstesinden gelebileceğini düşünüyorum. Sanatın geçmişten günümüze kadar duyguları ve sevgiyi ifade ettiğini vurguladım; bu yüzden sanatın yaygınlaştırılması gerektiğini belirttim. Öğrencilerime bu değerleri anlattım ve onlar da beni yanıltmadı. Bu misyonumu sadece kendim için değil, halk ve toplum için gerçekleştirdim. Sanatla daha anlamlı bir dünya kurmayı amaçladım” dedi. Ayrıca, Uğur Batı’nın dünya görüşü ve sanata yaklaşımının kendisini etkilediğini belirten Erbil, Gaye Donay’ın çağdaşlığı, kurumsallığı ve kaliteyi anlatmak için galeri kurmasının sanat için önemli bir adım olduğunu ifade etti. Bodrum’da tüm eserlerini topladığını ve bir müze armağan etmek istediğini belirterek, bu konuda kendisine yardımcı olan herkese teşekkür etti ve sanat dolu mutlu günler diledi.