Başrollerini Hayat Van Eck, Bahar Şahin, Sevinç Erbulak ve Altan Erkekli’nin paylaştığı; yapımcılığını Bülent Çatar’ın, yönetmenliğini Barış Başar’ın üstlendiği, senaryosunu Barış Başar ve Ünal Yeter’in kaleme aldığı “Sevince”, vizyon öncesi görkemli bir gala ile seyirciyle buluştu.

İstanbul City’s Nişantaşı’nda gerçekleşen galada film ekibinin yanı sıra sanat, iş ve medya dünyasından ünlü isimler ağırlandı. Geceye ayrıca otizm konusunda çalışmalar yürüten derneklerin temsilcileri de katıldı. Bu özel buluşma hem filmin duygusal yolculuğunu hem de toplumsal farkındalık mesajını pekiştirdi.

Filmin yapımcısı Bülent Çatar, “Sevince yalnızca bir aşk hikâyesi değil; farklılıklara duyarlılık ve sevginin dönüştürücü gücü üzerine bir yolculuk. Gala gecemizde hem sanat dünyasıyla hem de otizm farkındalığı için emek veren derneklerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Filmin yönetmeni ve senaristi Barış Başar, “Gerçek bir hikâyeyi anlatıyor filmimiz. Otizm farkındalığı ile ilgili yaklaşık iki sene araştırma yaptık. Sonrasında da böyle güzel bir aşk filmi ortaya çıktı” diye konuştu.
Senarist Ünal Yeter ise, “Aşk bu filmin olmazsa olmazı. Ana çatışmayı da aşk götürüyor. Çünkü özel durumlu çocuğun başka bir insanla yaşadığı bir aşk hikâyesi. İmkânsız denebilecek bir aşk hikâyesinin gerçekleşmesine tanık olacağız” dedi.


















