GÜNCELManşet

Ak Parti İstanbul Milletvekili, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanvekili Av. Serkan Bayram, dünya çapında bir sosyal sorumluluk projesine dönüşen ‘Buğday Tanesi’ni ve gelecek hedeflerini anlattı

‘Buğday Tanesi’ diller ve dinler üstü bir projedir

Engelsiz bir dünya ve engelsiz bir Türkiye için mücadele ediyoruz. Barış içinde bir dünya istiyoruz, savaş istemiyoruz

Halihazırda Ak Parti İstanbul Milletvekili olarak görevine devam eden, ayrıca 28. Dönem Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanvekili olarak görevini sürdüren Serkan Bayram, Türkiye’nin saygın avukatlarından biri olarak da dikkat çekmektedir. Ayrıca siyaset sahnesinde yaptığı işler ve icraatlarla dikkat çeken Serkan Bayram, sosyal sorumluluk projelerindeki başarıları ve özellikle ‘Buğday Tanesi’ adlı kendi hayatını anlatan filmle sadece ülkemizde değil dünya genelinde de dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış başarılı bir insandır.
Adeta bir çığ gibi büyüyen ‘Buğday Tanesi’ dünya genelinde bir sosyal sorumluluk projesine dönüşmüş ve akabinde bir çok önemli projenin başlangıcına imza atmış. Değerli milletvekilimiz Av. Serkan Bayram da bizlere bu güzel gelişmeleri ve gelecek hedeflerini anlattı.

Buğday Tanesi filmi sizin hikâyenizi anlatan çok özel bir proje ve rekorlar kırıyor. Filimle birlikte çok güzel gelişmeler oluyor, neler söylersiniz?
Salih Bey teşekkür ediyorum bu güzel derginizde bize yer verdiğiniz için. Buğday Tanesi filmi, bir filmden öte sosyal sorumluluk projesi haline geldi. Dünyanın birçok yerinde ses getiriyor. Yakın bir zamanda Ermeni Patriği Sayın Maşanyan’la birlikte Kumkapı’da 1000 kişinin katılımıyla bir program yaptık. Patrik orada ‘Serkan Bayram’ın hayatı bir iyilik hareketidir, Ermeni vatandaşlarımıza da bu güzel hayat bulaşsın diye bu programı yapıyorum.’ dedi. Ertesi gün de bizi Nobel’e aday gösterdi. Dünyanın birçok ülkesinde kiliseler, patrikler tarafından Nobel’e aday gösterildik. Venezulea’da, Meksika’da ilk Türk film festivalini yaptık. Kırgızistan’da sinemanın sultanı Türkan Şoray’la birlikte Manas Üniversitesi’nde program yaptık, Kırgızistan’da film festivali yaptık. İngiltere Parlamentosu’nda, Avrupa Parlamentosu’nda konuştuk.
Ramazan Bayramı’nın ilk günü herkes ailesiyle kahvaltı yaparken ben Avrupa Parlamentosu’nda kahvaltıda Buğday Tanesi şekerimizi tek tek ikram ettim. Daha önce böyle bir şey görmediklerini söylediler. Bize ekonomik senatörlük vermişlerdi, bu kez de Avrupa Parlamentosu Başkanları’nın da içinde bulunduğu fahri senatörlük unvanını verdiler. Nobel’e de aday gösterildiğimizi ilan ettiler. Bunlar ülkem ve Türk dünyası adına güzel gelişmeler. Yine engelliler alanında güzel gelişmelere vesile oldu.

Engelsiz bir dünya ve engelsiz bir Türkiye
Mayıs ayının 17’sinde İsviçre Cenevre’de, 11 Haziran’da da Birleşmiş Milletler’de konuşma yapacağım. Daha sonra Vatikan’da bir program yapacağız. Buğday Tanesi, diller ve dinler üstü bir projedir. Dünyada 1,5 milyar engelli vardır. Doğa, tabiat yapacağını yapıyor. Pandemiyle, depremle nice canları alıyor, nicelerini engelli bırakıyor. Bari biz insanlar birbirimize zulüm etmeyelim, birbirimizi öldürmeyelim, engelli bırakmayalım. Barış içinde bir dünya istiyoruz, savaş istemiyoruz. Engelsiz bir dünya ve engelsiz bir Türkiye için mücadele ediyoruz. 6 Şubat depremlerinde 1 milyona yakın insanımız engelli oldu. Tayvan hükümeti, bizim bir telefonumuzla 5 milyon dolar hibe verdi. Ben de bu hibeyi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağışladım. ‘Buğday Tanesi’ protez binasını bitirdik. Fatma Şahin Başkanımızla 12 bin kardeşimizin elini, ayağını yapacak projemizi hayata geçirdik. Bunlar, insanlık adına önemli gelişmeler.

‘Buğday Tanesi’ dünyada milyarların sesi oldu
Kocaeli, Gölcük’te Buğday Tanesi Engelsiz Yaşam Köyü’nü açtık. Buğday Tanesi, Milli Eğitim’in bütün okullarında izleniyor. Türk Hava Yolları’nda, Hızlı Tren’de, Netflix’te izlendi. Dünyanın birçok üniversitesinde konuşmaya davet edildim. Gala yapıyoruz, kitap imza günleri yapıyoruz, bir yandan da ülkemizi tanıtıyoruz. Bu hikayenin amacı, okullarda izlenerek çocuklarımızı akran zorbalığına karşı korumak, engelli kardeşlerimize umut olmak, engelli olmayanlar için de empatiyi öğreten bir proje. Ellerimle tutamadığımı gönlümle tuttum ve hiç bırakmadık. Buğday Tanesi, Türkiye’de milyonların sesiydi, şimdi dünyada milyarların sesi oldu.

Kitabın üzerinde de yazar; “Mücadeleye ruhunu veren, yere düştüğünde değil vazgeçtiğinde kaybeder”. Yaşadığımız dünya, olağan ve olağanüstü hadiselerle zorluklarla dolu. Kimi ekonomiyle, kimi başka sebeplerle imtihan oluyor. Ben bir parmakla 50 yıl hayat sürdüm. Hatta Fatih Altaylı programında ‘Vekilim, senaryoyu kim yazdı?’ dedi, ‘Rabbim yazdı, biz de oynuyoruz.’ dedim. Neticede hepimiz bu dünyada bir oyuncuyuz. Kader çizgimiz ölçeğinde yaşamamız gerekenleri yaşıyoruz. Bu projeyle bir kişi bile hayata tutunursa proje amacına ulaşacaktır derken bugün milyonlar ve milyarların tutunmasına vesile oldu. Dünyanın birçok ülkesinde Nobel’e aday gösterildik. Birkaç ülke bize üstün hizmet nişanı vereceğini söyledi. Umut olan bir proje oldu. Bu ülkenin bir evladı olarak kendimi mutlu hissediyorum.

‘Buğday Tanesi 2’ gelebilir
Siyasal alanda noktalar var. Benim ülkemde ben hakim olamadım, yasayı değiştirdik. Filmin konusu da buydu. Bugün engelli kardeşlerim hakim oldu. İnşallah yakında 1700 sayılı dahiliye kanununu değiştirerek engelli kaymakamlarımızın önünü açacağız. Benim ülkemde engelli vali olsun, engelli bakan olsun. Bunların hayatlarıyla da Hollywood’ta sizlerin de önderliğinde Buğday Tanesi 2’yi çekerek Türkiye’de insan haklarının demokraki açısından geldiği yeri dünyaya gösterelim.

Engelli ve yaşlı refahı bakanlığı kurmak istiyorum
Dünyada yaşlılar ve yalnızlar bakanlığı var. İngiltere Parlamentosu’nda konuştuk bunu. Bu güzel bir gelişme. Ama ben ‘Gelin hep beraber engelli ve yaşlı refahı bakanlığını kuralım.’ dedim. Ülkemde 10 millyon engelli var. Ülkemizin yüzde 10 nüfusu yaşlı. 70 yaşın üstünün yüzde 45’i de engelli. Engelli ve yaşlılar bakanlığı kurulduğu zaman, her grup için ayrı başkanlık olması lazım. Her engellinin ayrı sıkıntısı var. Rehabilitasyon ve yaşlı yaşam merkezlerini 81 ilde kurarak topluma bunu kazandırmayı hedefliyoruz. Diğer bir konu da engelli hayvanlarımıza da yer verilmesi. Bunun başkanlığının kurulması gerekiyor. Çünkü insanı yaşat ki devlet yaşasın. Canı yaşatmamız lazım. Ben bunun siyasal noktada dünyada oluşması için mücadele ediyorum.

Bu vakfın dünyada 1,5 milyar doğal üyesi var
Buğday Tanesi Vakfı’nı kurduk. Bu vakfın dünyada 1,5 milyar doğal üyesi var. Alınacak hibelerle, bu projeleri insanlık adına gerçekleştirmek istiyoruz. Geldik, gidiyoruz. Dünyada hoş bir sada bırakalım. Buğday Tanesi, Türk siyasetinde ilk kez bir siyasetçinin filmidir. Siyasetçilerin yaşarken kıymeti anlaşılmaz. Öldükten sonra biraz kıymetli olur. O da belgesel olur. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün, çizdiği yolda, gösterdiği medeniyet ölçeğinde, bugüne kadar gelen bütün başbakanlarımıza, cumhurbaşkanlarımıza teşekkür ederek, Cumhurbaşkanımız liderliğinde hep beraber bu ülkeye gönül verenler olarak bunları gerçekleştirelim istiyorum. Birbirimizi ötekileştirmeden, birbirimize sarılarak bu projeleri geliştirelim. Buğday Tanesi de zaten kardeşlik projesi, insanlığa umut projesidir. İnşallah bunu el birliğiyle Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına girdiğimiz bu dönemde gerçekleştireceğimize inanıyorum.

İlgili Mesajlar

1 of 2.055