Sanat dünyasında üretkenliği ve özgün anlatımıyla tanınan Doç. Dr. Reyhan Uludağ, 20. kişisel sergisi “Digital İnsancık ve Bana Çizgini Anlat” ile sanatseverleri derin bir düşünsel ve görsel yolculuğa çıkardı. 17 – 31 Mayıs 2025 tarihleri arasında G&G Sanat Merkezi Beyaz Köşk’te gerçekleşen sergi, sanatın farklı disiplinlerini bir araya getiren zengin içeriğiyle dikkat çekti.
Sergi; özgürlük, kent yaşamı, modern bireyin yalnızlığı, şehir silüetleri, çizgiyle anlatım ve dijital dönüşüm temalarında kurgulandı. Uludağ’ın tuval üzerine yaptığı çalışmalar, üç boyutlu eserler ve dijital işleri bir araya gelerek çok katmanlı bir anlatı ile sunuldu.
Sergi sürecinde kolektif bir yapı oluşturmayı hedefleyen Uludağ, çeşitli disiplinlerden sanatçılarla da iş birliği ile sergi sürecini interaktif hale getirerek , 24 Mayıs Cumartesi günü, tiyatro sanatçısı Tamer Levent, Artshop Yayıncılık’tan çıkan “Sanataevet” adlı kitabı için söyleşi ve imza günü, aynı gün küratörlüğünü Mojgan Dolatabadi’nin üstlendiği, tiyatro sanatçısı Ozan Fırat tarafından hazırlanan video enstalasyon ve performans gösterisi ile sanat, söyleşi ve performansı aynı çatı altında buluşturmuştur.
Uludağ’ın eserlerinde; şaha kalkmış atlar, balerin figürleri ve “insancıklar” olarak adlandırdığı figürler aracılığıyla özgürlük teması öne çıkmaktadır. Şehir silüetleri üzerinde yoğun şekilde tekrarlanan bu figürler, bireyin kent içindeki yalnızlığına ve kalabalık içindeki görünmezliğine işaret etmektedir..
Sanatçı resimlerinde , çizgi yığınlarıyla oluşturduğu kaotik dokuları, parlak ve canlı renklerle dengeleyerek zıtlıkların uyumunu yakalamaktadır. Resim yüzeyine elle ve gözle algılanabilir amorf dokular yerleştirerek özgün tekniğini ortaya koyarak , insan ve doğa hakları gibi evrensel temalara da sergi de sanatsal bir yorum ile dikkat çekmiştir.
Uluslararası başarılara sahip bir sanatçı olan Reyhan Uludağ, bugüne kadar yurt içinde 20, yurt dışında 3 kişisel sergi açmış, ulusal ve uluslararası platformlarda 100’e yakın karma ve jürili sergide, ayrıca 30’dan fazla yurt dışı sergide yer almıştır. Bienaller, sempozyumlar ve sanat buluşmalarına aktif olarak katılan Uludağ, sanatını evrensel düzeye taşıyan isimlerden biri olmayı başarmış olan sanatçı halen İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi bünyesinde Doç. Dr. unvanıyla öğretim üyeliği yapmakta , aynı zamanda Sanat ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir.
