İş insanı ve söz yazarı olan Hüsniye Kaya’nın kurduğu Parla Sosyal Sorumluluk Platformu, görme engelli insanlarımız için umut olmaya devam ediyor.

Parla Sosyal Sorumluluk Platformu tarafından, Türkiye Görme Engelliler Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen 1. ‘Gördüğüm” Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın Gala ve Ödül Gecesi, başarılı sunucu Melike Öcalan’ın sunumuyla, Büyük Kulüp’te gerçekleştirildi.
Görme engellilerin yaşamlarına, karşılaştıkları zorluklara, hayallerine ve toplumsal yaşama katılımlarına dikkat çekmeyi hedefleyen yarışmaya, 59 ülkeden 148 başvurunun yapıldı.
Gecenin açılışında, Parla Sosyal Sorumluluk Platformu Başkanı Hüsniye Kaya ve Türkiye Görme Engelliler Derneği Başkanı Ramazan Koçak, yaptıkları konuşmalarda, sanatın toplumsal dönüşümdeki rolüne ve engellerin ancak farkındalıkla aşılabileceğine vurgu yaptı. Jüri üyeleri tarafından değerlendirme sonunda, Birinci “Hakikat” filmiyle İdil Berk, İkinci “Solo” filmiyle Yapımcı Feyzi Baran ve Danışman Kamil Kahraman, Üçüncülük Ödülünü ise “Göz Susunca” filmiyle Habib Yücel aldı. Görme engelli sanatçı Onur Yılmaz, gerçekleştirdiği klasik gitar dinletisiyle sanatın birleştirici gücünü yansıtan özel performansıyla ödül törenine renk kattı.
Geçtiğimiz ay yürüyüş sırasında yaşadığı talihsiz kaza sonucu sağ el bileğini kıran, güzel sunucu Melike Öcalan, alçılı eliyle yaptığı sunumla katılımcılardan tam not aldı.