Eda Özel: 90’larda iyi ki çocuk olduk

Kara Melek dizisindeki “Mine” karakteriyle hafızalara kazınan başarılı oyuncu Eda Özel, bu hafta Cemre Onaylı ile TBT programına konuk oldu. 90’lı yıllara dair samimi açıklamalarda bulunan Özel, o dönemin sıcaklığını ve insan ilişkilerini özlemle anlattı.

“90’larda iyi ki çocukluğumuzu yaşamışız. Çok andaydık, çok küçük şeylerle mutlu oluyorduk. Şimdiki gençliğin de o günleri yaşamasını isterdim. Şimdi her şey çok hızlı ve mutsuzluklar da çok hızlı yaşanıyor” diyor tiyatro sanatçısı Eda Özel.

Cemre Onaylı7nın sorularını yanıtlayan Eda Özel, 90’lar denildiğinde aklına ilk olarak Türkçe pop müziğin geldiğini söylüyor ve “çok keyifliydi, her şey çok güzeldi” diyerek dönemin atmosferini anlatıyor.

“Şevket Altuğ ile oynamak çok kıymetli”

1995 yılında basketbol tutkunu sekiz gencin hikâyesini anlatan Tek Pota dizisiyle geniş kitlelerce tanınan Eda Özel, basketbol sahalarında yapılan çekimlerden unutamadığı anıları paylaşırken, televizyonla ilk tanışmasının Süper Baba olduğunu söylüyor. Süper Baba için teklif geldiğinde konservatuar koridorlarında deliler gibi sevindiğini anları paylaşan Özel, “Şevket Altuğ ile aynı projede olmak bizim için çok kıymetliydi” diyor.

“İşin tam mutfağından tiyatroya girdim”

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda okuduğu yılları da anlatan Eda Özel, tiyatronun kafesinde çalıştığı dönemde Füsun Erbulak, Sumru Yavrucuk ve Ali Sürmeli gibi ustaları izleyerek oyuncu olmaya karar verdiğini de ifade ediyor. “Onlar ve Ayton Sert sayesinde tiyatro oyuncusu olmaya karar verdim. İşin tam mutfağından tiyatroya girdim” diyor.

Kara Melek döneminde sokakta yürüyemiyorduk

1996 yılında Kaldırım Çiçeği dizisinde Sibel Can, Hakan Ural, Nil Burak ve Hande Ataizi ile birlikte kamera karşısına geçen Eda Özel programda, o dönemde yapılan işlerin daha seçici olduğunu vurguluyor.

Asıl büyük çıkışını ise Kara Melek ile yakalayan oyuncu, Mine karakterinin Türk dizi tarihindeki en önemli karakterlerden biri olduğunu söylüyor. “Kara Melek yayınlanırken maç gibi herkes ekrana kilitlenirdi. Dizi yayınlandıktan sonra sokakta yürüyemiyorduk. Ama ben o dönem popülerliğimin farkında değildim” diyen sanatçı, “biz tiyatronun da şanslı çocuklarıydık” diyerek geçmişi özlemle anıyor.

“Biz tiyatronun şanslı kuşağıyız”

1998 yılında Gazanfer Özcan Gönül Ülkü Tiyatrosu, ardından Haldun Dormen sahnesi, reklam oyunculuğu, 2000 yılında usta isimlerle başrolü paylaştığı Halk Çocuğu dizisi ve Sıdıka gibi daha pek çok yapımla izleyici karşısına çıkan Eda Özel, Halk Çocuğu dizisinde kendisini Emre Altuğ’un çalıştırdığını da anılarıyla anlatıyor.

Kendi manşetini kendi attı

Geçmişten bugüne çıkan haberlerin değerlendirildiği programın sonunda ise kendi manşetini kendisi atan Eda Özel, gençlik yıllarındaki Eda’ya ise şöyle sesleniyor; “güven, sabret ve devam et.”

Kulüp 91’de yayınlanan “Cemre ile TBT”, Eda Özel’in sıcacık anıları ve 90’lara dair özlem dolu sohbetiyle izleyenlere keyifli anlar yaşatacak.

Exit mobile version